Bij bestellingen boven de €75,- zijn de verzendkosten voor onze rekening.

I-Did

I-did begeleidt mensen naar werk. Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek.

Oftewel problemen op meerdere leefgebieden. Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. Tel daar de uitdijende textielberg, zo’n 330 miljoen kg oud textiel in Nederland per jaar, bij op en je snapt dat er snel iets moet gebeuren.

De mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt worden bij i-did intensief begeleid en gecoacht. Door middel van werk zet i-did in op de ontwikkeling van werknemersvaardigheden.

Tegelijk ruimt het merk de textielberg op. Dat doen ze door van oud textiel – zoals bedrijfskleding of consumenten kleding – gerecycled vilt te maken. In hun ateliers werken deelnemers zelfstandig mee om van gerecycled vilt prachtige tassen, interieur en accessoires te produceren.

Daarbij gaat i-did als sociale onderneming alleen voor maximale duurzame en sociale impact. Winst investeren zij volledig in hun missie. Dit is voor i-did een logische keuze om een mooiere wereld te creëren.

Impact afgelopen tijd

257 Langdurig werklozen geholpen
Vanaf 2018 alle deelnemers, die lang in de bijstand hebben gezeten en via i-did werkervaring hebben opgedaan. De deelnemers hebben zich ontwikkeld door middel van coaching en begeleiding.

155 Langdurig werklozen uit de bijstand
De deelnemers die sinds 2018 zijn uitgestroomd naar de reguliere arbeidsmarkt. Zij hervonden werkgeluk en zijn op persoonlijk vlak tot bloei gekomen. Deze uitstromers zijn ook uit de langdurige bijstand.

15.781.375 Liter water bespaard
In samenwerking met MadeBlue berekent het merk sinds 2020 het aantal liters water die anders was verspild in de textielproductie en verwerking. I-did doneert het aantal liters water aan waterprojecten in het buitenland.

57.820 Kg textiel hergebruikt
Normaal verdwijnt oud textiel in verbrandingsovens of op afvalbergen. I-did upcycled het materiaal en geeft het een gloednieuw leven in de vorm van tassen, interieur & accessoires.

Filteren
Reset filters

Toont alle 10

Maria - 3D Kerstornamenten

 16,00
  • One size

Esther - Kerstslinger

 9,00
  • One size

Eva - 3D Kerstbomen

 20,00
  • One size

Judith - Handtas met rits

 38,00
  • One size

Solli - Sleutelhanger

 5,00
  • One size

Ramzia - Opbergtasje rits

 21,00
  • One size

Sylvia - Laptop organiser 15in

 27,00
  • One size

Rosa - Kleine etui

 14,50
  • One size

Handbag

 23,00
  • One size

Solli - Sleutelhanger

 5,00
  • One size