Bij bestellingen boven de €75,- zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Duurzaamheid

Wij geloven dat duurzaamheid begint bij eerlijkheid & transparantie. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien hoe een product is gemaakt, waar het wordt gemaakt en welke grondstoffen hiervoor zijn gebruikt. Wij geloven in eerlijke productie. Producten geproduceerd met bewustzijn voor mens en milieu. Dit is dan ook ons uitgangspunt bij LOYA, maar ook wij weten; nobody is perfect. Het kan zijn dat niet elke grondstof van een product volledig verantwoord is, of dat een product ver buiten Nederland is geproduceerd en dus de nodige kilometers heeft moeten afleggen. Hier zijn wij ten alle tijden eerlijk over, omdat wij het belangrijk vinden dat jij een goede afweging kan maken bij het kopen van een product.

Op onze website staan alle merken die wij verkopen, met een toelichting over hoe deze merken zich inzetten voor een duurzame productieketen en een duurzaam product. Zo is per merk beschreven hoe, waar en van welke grondstoffen de producten worden gemaakt. Dat noemen wij transparantie.

Duurzaamheid

Waarom wij duurzaamheid belangrijk vinden

De huidige (lineaire) economie is niet langer houdbaar en vraagt om verandering. De hele keten moet veranderen en wij als consument hebben hier ook een belangrijke rol in. Wij kunnen namelijk voor deze verandering zorgen, door bewuste en eerlijke keuzes te maken met respect voor mens en milieu. Het vinden van de juiste producten, die met aandacht voor mens en milieu zijn geproduceerd, is soms een uitdaging, maar deze uitdaging gaan wij graag aan. Zo stellen wij (onszelf) verschillende vragen bij het selecteren van de producten. Op deze manier maken wij bij LOYA bewuste keuzes in de producten die wij verkopen.

Grondstoffen

Van welke grondstoffen is het product gemaakt?

Wij vinden het belangrijk dat de producten gemaakt zijn van natuurlijke, duurzame grondstoffen met minimaal gebruik van synthetische materialen. Ook letten wij op of de grondstoffen bepaalde certificaten hebben, of de grondstoffen gerecycled zijn, of het gemaakt is van productieafval en of het post consumer grondstoffen zijn (dit zijn grondstoffen afkomstig van al door de consument gebruikte producten). Daarnaast letten wij op het dierenwelzijn. Veel producten die wij verkopen zijn vegan.

Locatie

Waar is het product gemaakt?

Naast de grondstoffen waarvan een product is gemaakt vinden wij het ook belangrijk dat een product zo lokaal mogelijk is geproduceerd. Producten die van ver weg moeten komen hebben namelijk een grotere impact op het milieu. Daarbij is het voor ons ook belangrijk om te weten waar een product is geproduceerd, omdat het hierdoor mogelijk is meer inzicht te krijgen in de werkomstandigheden waarin de productie plaatsvindt. Sommige merken die wij verkopen produceren buiten Europa, veel van deze merken zetten zich in voor het verbeteren van de lokale economie in het productieland en dragen tevens bij aan lokale initiatieven om de leefomstandigheden van inwoners te verbeteren.

Giftcard

Welke giftcards kan ik bij LOYA verzilveren?

In onze winkel is het natuurlijk mogelijk onze eigen LOYA giftcard te verzilveren. Mocht je graag een cadeaukaart van ons willen bestellen en per post ontvangen, dat kan ook. Stuur ons dan een berichtje op +316 253 288 34. Ook kan je de Sustainable Fashion Gift Card en de Oh My Good Giftcard verzilveren in onze fysieke winkel en online. Deze giftcards kunnen alleen worden verzilverd bij ondernemers die zich inzetten voor een betere wereld. Vraag de SFGC of Oh My Good Giftcard dus voor je verjaardag of geef deze cadeau! Want op deze manier steun je impact ondernemers en draag je bij aan de moderevolutie die nodig is voor het verduurzamen van de mode-industrie. Ook kan je bij ons de Breda Cadeaukaart verzilveren in de winkel en online. Vragen hierover? Laat het ons gerust weten!

Recyclen

Recycle & spaar voor korting

Het is bekend dat de afvalberg van textiel enorm is. Deze enorme afvalberg laat zien hoe belangrijk het is dat we kleding recyclen in het kader van duurzaamheid. Wij helpen er graag aan mee om oude items een nieuw leven te geven. Dit doen wij met ons inlever-beleid. 

Heb je ‘oude’ kleding van de merken die bij ons verkrijgbaar zijn, dan kan je deze bij ons inleveren. Wij zorgen ervoor dat deze kleding terug gaat naar het merk en gerycled kan worden tot nieuwe kleding. Wanneer recycling niet meer mogelijk is, zorgen wij voor een andere goede bestemming, zoals een Reshare store. Wij zullen deze kleding nooit doorverkopen, maar in dit geval schenken aan een goede nieuwe bestemming.

Ook kleding van 100% kasjmier, 100% wol en spijkerbroeken die voor meer dan 96% uit katoen bestaan, kan je bij ons inleveren.

Met het inleveren van deze items spaar je voor een leuke korting bij ons in de winkel!

Ontdek onze nieuwste items