Bij bestellingen boven de €75,- zijn de verzendkosten voor onze rekening.

Genesis

Genesis Footwear is een nieuw sneakermerk dat zich richt op duurzaamheid, eerlijke werkomstandigheden en verantwoord gebruik van de hulpbronnen van onze wereld zonder in te boeten aan goede stijl of in te leveren op design.

De drive van Genesis is een betere, schonere toekomst. Zo verwerken ze een zo groot mogelijk aandeel gerecyclede, duurzame en milieuvriendelijke materialen en zoeken ze door de jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van sneakers voortdurend de grenzen op van wat mogelijk is. Hierdoor kunnen ze met trots zeggen dat het moeilijk zal zijn om een sneaker te vinden met zo’n kleine ecologische voetafdruk. Ben je benieuwd naar welke materialen ze gebruiken, neem dan een kijken bij materialen op de website van Genesis, hier vind je meer informatie over het brede assortiment duurzame materialen.

De sneakers en alle materialen die in het productieproces worden gebruikt, worden gemaakt in fabrieken die duurzaamheid en menselijke waardigheid de hoogste prioriteit geven. Met deze aanpak en met elke verkochte sneaker versterkt Genesis deze bedrijven en het idee erachter.

Door de goede arbeidsomstandigheden, de complexe productie en het gebruik van duurzame materialen kost de productie van een Genesis sneaker 5-7 keer meer dan die van gangbare sneakermerken. Toch verkopen ze de Genesis sneakers voor dezelfde prijs. Dat kunnen ze omdat de grote sneakermerken 70% van hun advertentiekosten voor hun rekening nemen. Bij Genesis Footwear vermijden ze bewust klassieke reclame en marketing om de sneakers voor een eerlijke prijs aan te kunnen bieden. De werkelijkheid is voor Genesis belangrijker dan de schijn.

Met Genesis Footwear leveren ze een bijdrage en combineren ze modebewustzijn met uitzicht op een groenere, eerlijkere en leefbare toekomst. Genesis doneert een deel van de winst aan One Earth – One Ocean EV., Surf Riders Foundation en Sea Shepherds Mission. Dit zijn organisaties die Genesis nauw aan het hart liggen en die dezelfde ambities en geest delen.

Filteren
Reset filters

Er zijn geen producten gevonden die voldoen aan je ingestelde filters.

Ga stap terug