Bij bestellingen boven de €75,- zijn de verzendkosten voor onze rekening.

CÎME

CÎME maakt kwalitatief hoogstaande biologische huidverzorgingsproducten. De producten worden gemaakt van zo natuurlijk mogelijke ingrediënten en zonder het gebruik van parabenen, synthetische parfums, phenoxyethanol, propylene glycol en siliconen. De ingrediënten (ook wel superfoods genoemd) die CÎME gebruikt zijn afkomstig uit de Himalaya. Voorbeelden van deze superfoods zijn wilde rozen, duindoornbessen en edelweiss bloemen. De superfoods groeien aan bergplanten op een hoogte van ongeveer 3000 meter. Deze hoogte zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen in de extracten en oliën uitzonderlijke krachten en een unieke intensiteit hebben. Planten die op grote hoogte groeien hebben namelijk te maken met extremere omstandigheden zoals extreme temperatuurwisselingen en sterkte UV-straling. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat planten sterke verdedigingsmechanismen ontwikkelen die resulteren in de aanwezigheid van veel voedingsstoffen en actieve bestanddelen met enorm goede eigenschappen voor onze huid. Dit maakt deze superfoods daardoor doeltreffender dan gelijkaardige planten die lager groeien. CÎME gelooft dat een dagelijks verzorgingsritueel niet al te ingewikkeld hoeft te zijn. Veel producten zijn daarom veelzijdig te gebruiken, overvolle badkamer kastjes zijn hierdoor verleden tijd.

De biologische en natuurlijke verzorgingsproducten van CÎME hebben het Ecocert of Cosmos-label gekregen van het onafhankelijke certificatie-orgaan ECOCERT Greenlife. Deze labels tonen aan dat de CÎME producten van natuurlijk verkregen ingrediënten zijn gemaakt. Van producten met deze labels kan worden gegarandeerd dat het product voor minimaal 95% uit plantaardige of natuurlijk afgeleide actieve ingrediënten bestaat en dat 95% van deze natuurlijke ingrediënten verkregen zijn uit de biologische landbouw. Bovendien garanderen deze labels dat de producten op een milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd. De producten van CÎME worden conform de Europese wetgeving ontwikkeld en worden niet op dieren getest.

CÎME werkt samen met lokale partnerorganisaties in Nepal, waar de ingrediënten vandaan komen. Samen met de partnerorganisaties doen ze aan de duurzame inzameling van planten en de biologische teelt van kruiden die in de producten van CÎME worden gebruikt. De actieve bestanddelen, afkomstig uit de Himalaya worden daar verwerkt tot boter, extract of essentiële olie. Dit zorgt niet alleen voor meerwaarde voor de lokale bevolking, maar zorgt er ook voor dat de ecologische voetafdruk flink wordt gereduceerd. Enkel geconcentreerde extracten worden namelijk naar Europa vervoerd. Om de CO2-uitstoot te compenseren plant CÎME, samen met WeForest, bomen aan de voet van het Himalayagebergte. Daarbij steunen zij het Khasi Hills Project, wat als doel heeft het bos van de Khasi-gemeenschappen te herstellen en de klimaatverandering aan de voet van het gebergte af te remmen. Ook zorgt CÎME ervoor dat de producten zo duurzaam mogelijk zijn verpakt, zo maken zij voornamelijk gebruik van glas, plant based of post-consumer gerecyclede verpakkingen.

Tot slot doneert CÎME per aankoop een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’-project van de liefdadigheidsorganisatie Nepal Trust. Deze organisatie is actief in Humla. In deze geïsoleerde en arme regio van Nepal is de gemiddelde levensverwachting 58 jaar en is de kindersterftegraad boven de 30%. Een belangrijke oplossing hiervoor is het al op jonge leeftijd meegeven van basiskennis op het gebied van hygiëne, gezondheid en voeding. Met het ‘Little Doctors’-programma leren schoolkinderen uit deze regio over hygiëne, eerste hulp, gezondheid en voeding. Zo kan deze jonge generatie deze kennis doorgeven aan hun vrienden en familie.

Filteren
Reset filters

Toont alle 10

Wash & Scrub

 16,70
  • One size

Under my Skin

 27,50
  • One size

Retinal Serum

 39,50
  • One size

Reinigingsolie

 19,95
  • One size

Himalaya 29N-81E

 16,50
  • One size

Reinigingslotion

 19,95
  • One size

Nutri-intense day & night crea

 34,00
  • One size

Eye cream

 29,00
  • One size

Le Baume by CÎME

 13,50
  • One size

For your hands only

 13,50
  • One size